Nyheter‎ > ‎

VLM och Alla kan skriva

skickad 19 mars 2018 09:27 av Okänd användare   [ uppdaterad 20 mars 2018 07:28 ]

FoU institutet Virtuella LärMiljöer, VLMs deltagande i Alla-Kan-Skriva projektet bygger på det uppdrag som institutet har inskrivet i sina stadgar. Arbete enligt Triple Helix modellen. Utbildning – Forskning - Företagande.

Projektet har intentionen att fokusera på faktorer som är viktiga för elevers lärande och faller väl inom ramen för VLM:s syfte som är att arbeta för innovation och utveckling. Dessutom ger det VLM möjlighet att ta del av aktuell forskning och påverka teknik och utformning av skriv- och lärverktyget Invigos så att det möter skolans behov.


Vår uppfattning är också att skriv- och lärverktyget stärker Skolverkets utpekade huvudprocess - Undervisning och lärande.

Vår uppfattning är också att skriv- och lärverktyget stärker Skolverkets utpekade huvudprocess, - Undervisning och lärande. Ett mervärde är arbetsprocessen som har visat sig vara ett lyckat exempel på samverkan mellan offentlig verksamhet, akademi och näringsliv vilket är värdefullt för VLM.Kort om VLM (FoU institutet Virtuella LärMiljöer)
VLM-institutet verkar för ett fruktbart samspel mellan teknikens möjligheter, användarnas verklighet och forskningens teorier.

Institutets syfte är att stödja utvecklandet av väl fungerande virtuella miljöer för lärande och angränsande verksamheter, av betydelse för medlemskommunerna.
De 14 medlemskommunerna är: Bollnäs, Borlänge, Enköping, Gävle, Hudiksvall, Håbo, Hälsinglands Utbildningsförbund, Mora, Ovanåker, Sandviken, Söderhamn, Tierp, Uppsala, och Älvkarleby.

Erik Björk
Verksamhetschef i
Söderhamn, Ordf VLM
Comments