Nyheter‎ > ‎

Lärdomar och siffror från en lyckad lansering

skickad 6 jan. 2016 14:13 av Martin Tiberg   [ uppdaterad 7 jan. 2016 08:00 ]
Successful launch
2016-01-06. Intresset? 11 933 Facebook-visningar, 5 839 webbsidor och 2 157 unika besökare. Så har intresset varit av Invigos de första 56 timmarna efter verktygets lansering. Som verktygsutvecklare är det pirrigt och fantastiskt spännande att, efter över två års utvecklingsarbete, se hur lanseringen mottas av skolledare, lärare, IKT- och specialpedagoger. Nu börjar det viktigaste arbetet - att hjälpa lärare till en mer språkutvecklande undervisning och elever till ett roligt, lärorikt och meningsfullt skrivande.

[Länk till Invigos lanseringsmeddelande på Facebook]

Invigos lansering har gått över förväntan. Sedan den 4 januari kl 14.06 har 2 157 unika besökare spenderat 99 timmar och 4 minuter på 5 839 av Invigos webbsidor. Lanseringsmeddelandet har visats 11 933 gånger och delats 27 gånger på Facebook och 21 gånger på LinkedIn. Viktigast av allt är att 113 pedagoger - mitt under trettonhelgen - har skapat konton och elevuppgifter i Invigos och funderat över hur verktyget bäst kan användas i undervisningen.

Inte problemfritt

Under de första 56 timmarna har ett flertal problem och förbättringsmöjligheter uppmärksammats genom 281 konversationer med nya användare:
  • Hur ser det ut för eleverna? Hur fungerar de olika stöttningsfunktionerna såsom texttypsanpassade tankekartor, själv- och kamratrespons m h a checklista och bedömningsmatris, språkkontrollen, instruktionsstegen, etc? Invigos har nu satt sin vassaste utvecklare på att ta fram en demouppgift, så att lärare kan se hur Invigos fungerar när det används av en hel klass och hur det fungerar för enskilda elever.
  • Nedvärderande epostmeddelande. Idag påtalades att välkomstmeddelandet som Invigos har skickat ut till alla användare uppfattades som nedvärderande och dåligt formulerat. Tack vare god feedback från en påpasslig kilskriftsbloggare har det nu rättats till.
  • iPads, iPads, iPads. Många påtalar behovet av stöd för iPads och alla typer av webbläsare / plattformar. Det är superviktigt och har väldigt hög prioritet. Kommer snart...
  • Torftig användarupplevelse för lärare. Invigos har lagt betydligt mer utvecklingstid på användarupplevelsen för elever än den för lärare. Men misströsta inte. En ny designer är på väg in som först och främst ska 'hotta upp' planeringsdelen för lärare och väsentligt utöka funktionaliteten.
  • Förfrysning. En lärare rapporterade att verktyget frös när en länk klistrades in i uppgiftsplaneringen. Det ska nu vara löst.
  • Konkreta exempel och lektionstips. Superviktigt förstås men förstås ingenting som Invigos utvecklare kan/bör ta fram. Istället är förhoppningen att lärare som använder verktyget skapar uppgifter som kan delas med andra.
  • Supportsidorna med lärarhandledning. Dessa sidor kan säkerligen utvecklas och förbättras. En lärare har inkommit med korrektur som vi tackar för. Fler instruktionsfilmer står på dagordningen.
Många har också frågat vad Invigos kostar. Invigos vill uppmuntra alla lärare som varit tidiga med att skapa konton att fritt använda Invigos med sina elever - både nu och framöver. Om/när Invigos används framgångsrikt på en skola eller i en kommun, då kommer alla dess elever och lärare erbjudas möjlighet att lösa licenser. Hursomhelst kommer alla som skapar ett Invigos-konto innan den 31 januari få fri tillgång till verktyget.

http://support.invigos.com/