Nyheter‎ > ‎

748 lärare från hela Sverige har provat Invigos

skickad 5 jan. 2017 06:02 av Martin Tiberg   [ uppdaterad 5 jan. 2017 07:21 ]
Sedan lanseringen av Invigos  för prick ett år sedan har 748 lärare över hela Sverige provat det digitala skriv- och lärverktyget. Många elever har skrivit bättre texter än någonsin förut tack vare de stödstrukturer som finns inbyggda i Invigos - superkul! Nu vill vi summera framgångarna under året som gått.

Mellanstadiet, högstadiet, gymnasiet och SFI

Invigos målgrupp har utvidgats till alla lärare och elever i årskurs 4-9, förberedelseklass, gymnasiets språkintroduktion och SFI. Under 2017 kommer stödet för befintliga målgrupper att stärkas stödet ytterligare och inkludera gymnasiet samt kommunal vuxenutbildning. Läs mer...

Invigos leder Vinnovas största projekt

Invigos och partners har tilldelats anslag om 2 932 500 kr från Vinnova - det största projektet inom utlysningen Från analog till digital. I projektet Digitalisering av svenska för invandrare (SFI), som startar den 11 januari 2017, bygger Invigos, KTH, Hermods, Lingsoft, VLM och Karolinska Institutet in den senaste språkteknologin och motivationsforskningen i Invigos skriv- och lärverktyg samt anpassar det efter vuxnas särskilda behov. Målet är att förkorta SFI-utbildningstiden med 25 procent. 

Nationellt seminarium för förvaltningschefer & utvecklingsledare

Forskarna, entreprenörerna och pedagogerna från forsknings- och utvecklingsprojektet Alla kan skriva bjuder in förvaltningschefer & utvecklingsledare för grundskola och gymnasium till en Invigosdag i Stockholm fredagen den 10 februari 2017. Mer info och anmälan...

Nyheter i skriv- och lärverktyget Invigos

Utifrån all återkoppling från lärare och elever har Invigos utvecklat ny, viktig funktionalitet:
  • Språkutvecklande tankekartor och instruktioner för flera nya texttyper.
  • Lärarplanering med tydlig koppling till kursplanernas syfte, kunskapskrav och centrala innehåll.
  • Bedömningsstöd som konkretiserar kunskapskraven till tydliga och lättförståeliga bedömningsaspekter.
  • Skolfederation och integritetsskydd så att elever kan logga in och återställa lösenord utan krav på Google- eller Facebookkonto.
  • Utökat stöd för iPads och surfplattor.
Fortsätt gärna berätta vad du tycker om och vad som kan förbättras i Invigos!

Fortsätt använda Invigos

Upp till fem lärare per huvudman får fritt använda Invigos  tillsammans med sina elever. Fortsätt gärna med det och berätta om oss för dina kollegor!