![]() Alla kan skrivas pilotprogramInnan en huvudman* går med i forsknings- och utvecklingsprojektet Alla kan skriva finns möjlighet att testa och utvärdera skriv- och lärverktyget Invigos
![]() I en pilot ingår normalt 3-10 lärare och deras elever från en eller flera skolor. Piloten pågår i 90 dagar och bör omfatta minst två olika ämnen – gärna fler. En avgift om 10 000 kr tas ut för att täcka pilotprogrammets omkostnader.
*I undantagsfall kan även enskilda skolor få genomföra en pilot.
Intresseanmälan och beslutFörsta steget är en intresseanmälan och diskussion kring förutsättningarna.
Efter beslut om en pilot arbetar huvudmannen igenom en checklista som finns här.
Uppstartsmötet & utbildningDel 1 - Målsättning och upplägg - ca 1 timme![]() Deltagare
Agenda
Del 2 - Utbildning för deltagande lärare - ca 2 timmarDeltagare: specialpedagoger, IKT-pedagoger och pilotlärarna
Planering, genomförande och utvärdering av undervisningen![]() Lärarnas planeringsarbete påbörjas redan under utbildningen i samband med uppstartsmötet, så att de därefter snabbt kan komma igång att arbeta med sina elever. Vi diskuterar nya digitala pedagogiska undervisningsmetoder och går igenom de språkutvecklande och formativa arbetssätt som verktyget Invigos stödjer. I undervisningen ger verktyget Invigos stöd till både lärare och elever. På så sätt kan undervisningen bli mer effektiv och av högre kvalitet, medan elevernas motivation, lärande och måluppfyllnad förbättras. Under hela piloten finns support sju dagar i veckan där lärarna närsomhelst kan ställa frågor till Invigos supportpersonal. Pilotarbetet avslutas med en utvärderingen som normalt sker genom att lärare och elever besvarar varsin enkät om sina upplevelser av arbetet.Beslutsmötet![]() På beslutsmötet sammanfattas erfarenheterna av piloten, vi går gemensamt igenom resultaten av utvärderingen och huvudmannen fattar beslut om eventuellt deltagande i FoU-projektet Alla kan skriva.
|